lauantai 13. helmikuuta 2016

Liikunnan iloa jee!

Mua on purru tässä parin viikon aikana liikunta-kärpänen oikeen olan takaa. Voin sanoa, että oma liikkuminen on ollut todella vähäistä syksyn jälkeen, töiden ja muun meneillään olleen stressin takia. Nyt olen kuitenkin kuin ihmeen kautta alkanut etsimään uutta jaksamista kotitreenailun kautta - ja jaksamustasoni onkin kohentunut huomattavasti! En ole ikinä ollut mikään liikkumishirmu ja yleensä olen tyytynyt pelkkään lenkkeilyyn. Nyt kuitenkin talvea vasten ulos astuminen on ollut harvinaisen hankalaa - koska loska ja noh, talvi - joten päätin kokeilla jos kiinnostus lähtisi jostain muualta käyntiin. Omien kriteerien kanssa lista pysyi melko lyhyenä ja epätoivo meinasi iskeä takavasemmalta ikävästi niskaan. Yhtenä kauniina päivänä hokasin sitten sulkapallon! Olemme alkaneet käydä kerta/pari viikossa pallottelemassa yhden kaverini kanssa kaikessa rauhassa Hippoksella. Olen aina tykännyt hirmuisesti sulkapallosta, ja käytiin joskus pienellä porukalla pelaamassa sitä amiksessakin ilmaisilla liikuntatunneilla. Nyt löytyy sisäpelikengät ja oma maila! Mikäs sen parempaa.

Ja kelatkaa, ostin jopa steppilaudan, kyllä vain. Ihanaa miten monipuolista settiä silläkin saa ihan kotioloissa tehtyä; koko kropan huoltoa - todella vähällä vaivalla. Ja jos ei ole mitään käryä mitä tuommoisella laudalla oikein tehdään niin youtube - ja netti muutenkin - on aivan pullollaan erilaisia treeniohjelmia ja liikkeitä. Jos salille lähteminen ei huvita - niinkuin minunkaltaistani hiirulaista, jota ahdistaa ajatus ryhmäliikunnasta - saatikka siitä salilla pörräämisestä, niin suosittelen tätä lämpimästi ! Saa hikoilla aivan rauhassa omassa kämpässä, pelkäämättä sitä että joku toinen kyttäisi vieressä. Stress free activity!
Olen para-aikaa metsästämässä itselleni sopivaa 30 päivän treeniohjelmaa, jota voisin pikkuhiljaa alkaa toteuttamaan nyt vihdoin tervehdyttyäni. Viime viikko ja viikonloppu meni nimittäin flunssan kourissa. Noh, ompahan nyt ainakin sekin sairastettu, jos vaikka saisi olla taas vuoden terveenä!

Tein muuten älyttömän maukasta sosekeittoa töihin itselleni evääksi. Ajattelin kirjoittaa tähän helpon ja simppelöidyn ohjeen, jos kiinnostaapi helppo, terveellinen ja täyttävä ruoka arjen piristeeksi:

Porkkana-peruna-parsakaalisosekeitto
Pieni pussillinen porkkanaa
Yksi parsakaali
2-4 perunaa
Öljyä
Nokare voita
n. 1l vettä & liemikuutio
Kermaa
Hunajaa/siirappia
Suolaa (sokeria) & mustapippuria
Sauvasekoitin + kattila

Kuori, pese ja pilko porkkanat. Ota keskikokoinen kattila ja freesaa porkkanoita voissa. Pintaan saa tulla väriä! Lisää sekaan hunajaa/siirappia sekä kevyt suola. Porkkanat saavat olla puolikypsiä freesauksen jälkeen. Pese ja pilko perunat pieniksi kuutioiksi. Kaada porkkanoiden päälle vesi ja heitä sekaan liemikuutio. Pese ja pilko parsakaali (parsakaalin kanssa keiton väri saattaa helposti muuttua vaaleammaksi ja vähän harmaammaksi, sillä vihannes ylikypsenee ja menettää vihreytensä. Se tuo kuitenkin hyvän vivahteen makunsa kannalta keittoon) ja lisää keittoon kun perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä. Parsakaalia voi freesata voissa ennen lisäystä, jotta väri kirkastuu ja maut irtoavat paremmin.

Parsakaalien ollessa kypsiä soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku ja mausta mielesi mukaan. Itse lisäsin keiton päälle oliiviöljyä,  mustapippuria sekä krutonkeja. Myös voinokare toimii mainiosti. Nam!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti