sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Sinne meni joulu

Viidennensadan kerran kun radiosta kajahti soimaan hei tonttu-ukot hyppikää, nyt on riemu raikkahin aika - meinasivat meikäläisen korvat pakata romppeensa ja paeta tiehensä. Monelta tuhannelta viikolta tuntunutta ajanjaksoa ennen joulua, hermoni alkoivat kiristyä pingotetun kitarankielen lailla päivä päivältä enemmän. Okei, joulu on ihan kivaa aikaa. Sehän nyt on selvä, eikös ? On punaista, tonttuja, maukasta, - ähkyyn asti syömistä houkuttelevaa ruokaa, lahjoja, aivan ihania joululauluja (lue: hermoja raapivaa vikinää), yhdessäoloa, ruttona koristeita sekä lämmintä tunnelmaa. Jo vain. Mutta miksi tuo kaikki hömpötys ja hehkutus pitää aloittaa kolmea kuukautta ennen sitä itse jouluaattoa. Oi, miksi. Olen ehkä tullut isääni tämän kaiken jouluriemun suodattamisen kanssa, ihan himpun verran vain. Tuntui jo, ettei se aatto tule ikinä ja eivätkä ne joululaulut, tontut, ruuat - saatikka se hehkuvan punainen väri katoa juhlapäivän jälkeen viiten vuoteen.
Joulu tuli ja meni. Meillä ainakin, ja ripeään tahtiin. Tapaninpäivänä siivosimme äidin kanssa kaiken punaisen ja jouluun liittyvän piiloon. Huokaisimme helpotuksesta, kun vihreä väri sekä raikas mäntysuopan haju valtasivat kaunihin kotimme taas kokonaiseksi vuodeksi. Kiitos hei.

Sain paljon hyödyllisiä lahjoja aina kiikareista mieltä - sekä jalkoja niin suopuisasti lämmittäviin villasukkiin (kiitokset rakkaalle mummulle <3). Veljetkin malttoivat tulla kotiin Kankaanpäästä ja pääsin kokeilemaan nuoremman isoveljen Xbox Onella uuden uutukaista Halo 5 : Guardians: peliä, harmi vain, että mokoma läpipeluu jäi päivän tuntien uupuessa vajaaksi, nyyhkis. Kävimme myös sukuloimassa serkkujemme luona ja nauttimassa lisää maukasta jouluruokaa, mumskis!
Nyt olen jo oman asunnon huomassa, ylhäisessä yksinäisyydessäni. Suklaan ja kynttilänvalon ympäröimänä. Tästä on hyvä jatkaa ~ 
2 kommenttia:

  1. Onpas kaunis kissa :) + villasukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummu osaa tehdä parhaimmat sukat <3 Kiitos! Roomeo on kyllä upea c:

      Poista